2009-07-03

Idag, den 3 juli, är det varmt!

Så här tidigt på förmiddagen är det riktigt varmt här på Gotland, såg att regnet skulle komma till Linköping idag, men här lär det inte bli något regn. Tur för de som vill lyssna på Peter Eriksson ikväll.
Gårdagens tal av Göran Hägglund i parken var klokt och innehållsrikt, han låter väldigt eftertänksam och leder sitt parti i de frågor som inte alltid är så opportunistiskt lätta.
Det handlar mycket om ärlighet heder och moral. Det här är svåra kapitel att ge sig in på, ibland är det bra att ta tag i frågor och hålla fast vid dem, men i vissa fall tycker jag ändå kristdemokraterna skulle släppa taget istället för att lusa sig fram.

Det handlar t.e.x. om frågan om homosexualitet.Vad är det som hindrar kristdemokraterna från att erkänna homosexualiteten som en grund för samlevnad. Homosexualitet har funnits i alla tider, själv tycker jag det svårt att förneka det och varför ska man hindra två personer som tycker om varandra deras kärlek.
Världen blir inte bättre av det, tvärtom.
Vårt öppna land kan inte neka kristdemokraterna att hålla frågan stången, men Sverige skulle än mer framstå som ett föregångsland om även kristdemokraterna kunde förlika sig med tanken på samkönade äktenskap. Det vore bättre för Sverige och för övriga världen om samtliga svenska partier istället och fördjupat kunde tala om varje människas unika värde och våra mänskliga rättigheter. Det skulle hjälpa mot förföljelse och hatbrott mot homosexuella. Dessutom stod Kristus för ett kärleksbudskap som inte går att ta fel på, inte ens så 2000 år efteråt, det tycker jag kristdemokraterna borde fundera över en gång till eftersom att man lutar sin politik på just kristna värderingar.

Efter talet i Almedalen så vidtog "Efterfrågat" en utfrågning av Göran Hägglund som gjordes av Aduktusson men också med Göran Gabrielsson , imitatören, som i olika skepnader förärade scenen med att härma ett otal manliga politker. Folk var som galna och kom springande när dörrarna öppnades och publiken släpptes in. Här har "Fjärde Storstadregionen" skapat en riktig storsäljare, "alla" vill se och höra "Efterfrågat". http://www.fjarde.se/

Inga kommentarer:

Bloggarkiv