2009-09-20

Pioltello

Förra veckan besökte jag Pioltello, en kommun i nära anslutning till Milano. Besöket var ett led i samarbetet med Italien och orten Pioltello.
Våra båda kommuner har gemensamt arbetat med skol- och barnomsorgsfrågor.

I Linköping är det rektorsområde Ryd som arbetat inom utvecklingsprojektet.

Linköping liksom Pioltello har en relativt stor invandring och de italienska företrädarna har bl.a visat sig speciellt intresserade av Linköpings familjecentraler.
Det har visat sig vara en god inkörsport för utländska föräldrar att få en första kontakt med svenska föräldrar och kommunens personal på just familjecentralen.

Utöver skol- och barnomsorgsfrågor visar det sig att borgmästare Antonello Concas också vill veta mer om våra miljösatsningar. Pioltello har, liksom Linköping, skrivit under det borgmästaravtal som ansluter våra kommuner till ett miljöengagemang inom ramen för EU.

På lördagkvällen invigdes ett nytt torg i Pioltello, Piazza de Popoli.
I anslutning till invigningen genomfördes en modevisning (Milano är ju Italiens modestad) flera artister sjöng och showade. Italiens motsvarighet till Idols vinnare som i år heter Marta Rossi uppträdde, du kan se henne med låten hot n´cold på Youtube, klicka på länken nedan:
http://www.youtube.com/watch?v=mE1rz-97hLI

Inga kommentarer:

Bloggarkiv