2010-06-19

Bröllopsträd

De sista dagarna har varit väldigt intensiva, ja hela veckan som gått, Förra veckan dominerades av flyget och firandet av 100 års jubileumet på Malmen. Innan firandet avslutades satt jag i samspråk med Åke Svensson oc Michael Bydén, båda var otroligt mycket inne på att 2012 återigen fira 100år, men då just för det faktum att flygskolan 2012 fyller 100 år.

Nu i veckan har fokus varit på Kronprinsessan Victoria och från idag hennes egen prins Daniel. Igår åkte 290 kommuners företrädare till Stockholm tillsammans med 21 landstings företrädare, Regeringen stod som inbjudare och uppvaktningen tillägnades förstås kronprinsessparet.
Vi fick bege oss till Stadshuset och där blev vi kontrollerade och registrerade av säkerhetsvakter. Sedan fick man gå till nästa kontroll som bestod i att identifiera sin kommun och överlämna gåvan.
Vår gåva från Linköping blev slutligen att överlämna ett "bröllopsträd", en äkta valnöt. Trädet är nu planterat i Trädgårdsföreningen i Linköping. Samtidigt har Cityföreningen i Linköping samlat sina krafter och skänkt ett likadant träd till Haga slott i Stockholm.
Igår fick vi alltså tillfälle att överlämna båda dessa gåvor till kronprinsessan och prinsen.
Vi fick också tillfälle att hälsa på både prinsessan och prinsen, kungen och drottningen, statsministern och hans hustru.
Prins Daniel hade ett riktigt handfast handslag, ch en blick som var lika deltagande och intresserad som Victorias. Den känsla jag fick var att det kommer gå RIKTIGT bra för dem deras roller och deras gemensamma framtid. Idag planterades också trädet som alltså är en gåva från alla Linköpingsbor Invigen skedde i Linköpings Trädgårdsförening, trädet står nära Joanne Hoffstens kärlekstempel.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv