2010-10-02

Sofia och kvinnorna

Sofia Arkelsten blir ny partisekreterare då Schlingman avgår. Ett bra val och ett sätt att få fler kvinnor att "titta" på moderaternas partiprogram. För att kunna "spegla sig" måste båda könen vara representerade i både Tv och radio när moderaterna uttalar sig. Vårt parti är sedan lång tid till stor del mansdominerat.
Det visade sig senast under valet och på listan som partiet gick fram i Linköping med finns t.ex. endast 3 kvinnor med av de tio första.
För att råda bot på det har nu partiet gått ut med "nationella anvisningar" om hur fördelningen av poster bör se ut för att bättre tillgodose båda könen.
Det här är förstås kontroversiellt och många män (även kvinnor) opponerar sig och menar att provvalet inte följs. Men jag menar att om moderaterna (egentligen samma för vilket parti som helst) vill kunna attrahera både kvinnor och män att rösta på partiet, så måste det också innebära att en något sånär jämställd lista eller att en fördelning av uppdragen kan presenteras för väljarna.
Skattemedel som kommer in till kommunen och som sedan ska tillföras olika verksamheter förtjänar att noga vägas mot varandra och här ser ibland män och kvinnor lite olika på hur det bör ske.  
Att Sofia nu kommer att synas i Tv-rutan är mycket bra, både Borg och Reinfeldt brukar få bra med tid i TV -rutan , men nu kommer även Sofia få en bra plattform att synas och höras från.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv