2010-12-15

Politisk sekreterare

Moderaterna i Linköping söker en politisk sekreterare

Vi söker dig med moderata värderingar som vill vara med och utveckla och bedriva moderat politik i en av Sveriges mest expansiva och attraktiva städer. Linköping har senaste mandatperioden styrts av Alliansen - Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna - som fick egen majoritet och förnyat förtroende i valet i september.
Som politisk sekreterare kommer du att rapportera till och arbeta nära kommunstyrelsens ordförande. I arbetsuppgifterna ingår också att ge stöd och service till de övriga moderata kommunalråd, nämnordförande samt fullmäktigegruppen.
I arbetet ingår att ta fram underlag för beslut, kommunikation med allmänheten, artiklar och pressinformation samt fungera som servicefunktion gentemot våra förtroendevalda och partiorganisation. Omvärldsbevakning i form av att granska, bevaka, och sammanfatta utredningar, remisser och förslag samt mediebevakning.

Arbetet som politisk sekreterare är stimulerande, omväxlande och utmanande. Det ställer krav på snabbhet, lyhördhet, flexibilitet och initiativförmåga. God organisationsförmåga och förmåga att prioritera, sammanfatta och analysera är en förutsättning likaså god samarbetsförmåga och ett gott omdöme.
Du skall ha god stilistisk förmåga, god allmänbildning, kännedom om politiskt arbete och politiskt styrda organisationer samt stort intresse för och engagemang i de politiska frågorna.
Uppdraget avser mandatperioden 2011 till 2014. Tjänsten är på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

För frågor om arbetets innehåll hänvisas till kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall tel 013-20 62 96. För frågor av formell karaktär kring anställningsvillkor etc. hänvisas till personalchef Hans Larsson, hans.larsson@linkoping.se alternativt 013-20 59 56.
Vi vill ha din ansökan senast den 21 januari 2011. Ansökan skickas med rubriken ”Politisk sekreterare” till inger.thorstensson@linkoping.se.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv