2011-02-23

Urban Creative Poles

Följde idag det nya projektet som startas upp här i Linköping som kalls Urban Creative Poles,  och som ska försöka att skapa arbetstillfällen ur de kreativa näringarna. I begreppet som ju är vida stort ingår allt möjligt , intellektuellt ägande av författarskap böcker och filmer eller det man känske mest tänker på, konst, sömnad ,poesi, smyckesdesigners m.m. och m.fl.

Näringen kan också spela en betydelsefull roll när det gäller integration, det kan då handla om matkultur eller annan kulturbaserad tradition.
Tartu Universitet, Estland
Jag ser fram mot att följa projektet vidare, Linköping är idag och historiskt beroende av stora arbetsgivare, landstinget, kommunen, Saab AB, Arla , Scan m.fl.
Klaipeda Litauen


Det handlar helt enkelt om att diversifiera sig som det heter på krångligt språk. Skapa nya och goda förutsättningar för små företag att gro och växa inom den kreativa sektorn.  Ge dem ett nätverk, ideér och vänner och affärsrelationer inom vår Östersjöregion. Det bästa som kan komma ut av projektet är förstås om det inte stannar vid det utan att våra städer som ingår i projektet också kan marknadsföra sig även utanför i hela Europa och förstås internationellt. Vi behöver nya jobb och nya näringar som kompletterar utbudet av det vi har. Entrepenörskap kommer inte alltid på egen hand. Det krävs stöttning och support och mycket kreativitet, egen ork och arbete.
Projektledaren heter Jens Gerhardt och kommer från BTU, Cottbus.http://www.tu-cottbus.de/btu/
Cottbus Atlmarkt-Brunnen, Tyskland

Zielona Gora, Polen

Inga kommentarer:

Bloggarkiv