2011-02-22

Östersjöstrategin - En EU strategi

Inom den sk. Östersjöstrategin ingår flera olika områden som ska stimulera tillväxt, turism och att få till nya arbeten. De kreativa näringarna är viktiga för att skapa attraktiva städer och för att få stadskärnor att leva men också landsbygden. Linköping samarbetar nu med fyra andra europeiska städer om att lyfta fram och utveckla kreativa stadsmiljöer. I Linköping hålls den 22-23 februari det första partnermötet för deltagarna i EU-projektet Urban Creative Poles. Linköpings kommun är, tillsammans med Regionförbundet Östsam, värdar för konferensen.
Idag bjöd Linköping deltagarna på lunch för att samla dem till en gemensam sittning innan dagens arbete fortsatte i stadshuset. Polens representanter har inte kommit till Linköping men väntas ansluta vid senare partnermöten.
Representanter för Estland, Litauen och Tyskland fanns på plats.

Linköpings kommun ansvarar för ett delprojekt som gäller företagande, inkubatorer, nätverk och mentorskap för den kreativa sektorn. Som utgångspunkt i den lokala stadsmiljön finns Hemslöjdsgården, som utgör en grundsten i projektet och bygger vidare på Hemslöjdens egna projekt Nya Vägar.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv