2008-02-29

Att hinna med sin blogg


Det är riktigt roligt att ha en blogg som man kan skriva av sig i. Det är bara att man ska hinna med också, igår hann jag inte sitta ned någon längre stund över huvud taget och hann absolut inte med bloggen.Dagen var fulladdad ändå.

30 japanska studenter var bl.a. på besök hos oss i Stadshuset. I Japan håller man på hierarkier och förmodligen mycket manlig. När det gick upp för studenterna att borgmästaren är en kvinna applåderade alla entusiastiskt. Som tur är har vi i Sverige hunnit en bit på väg, trots alla diskussioner vi har om jämställdhet och när vi ibland tycker det går långsamt, så blir min bild ändå att det finns länder som ligger långt bakom oss.
Alla var förstås väldigt artiga och antecknade allt jag berättade om vårt politiska system, så deras pennor nästan glödde.
Studenterna kom från Kyoto. Owe Anbäcken på LIU var deras värd.

1 kommentar:

Unknown sa...

Nicke Bremer har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Domkyrkan":

Ceremonin infördes genom en votering i fullmäktige och avskaffades utan votering. Domkyrkan är en fantastisk plats och byggnad, men inte för denna typ av ceremonier. Diskussionen i fullmäktige var intressant på många sätt, vi lärde oss alla något. Jag är övertygad om att det går att skapa en fin och framåtsyftande öppningsceremoni på annan plats än i ett kyrkligt rum. Vi måste visa respekt för det heliga rummet och inte bara se det som en passande plats.
Motionären
Richard "Nicke" Bremer (s)

Bloggarkiv