2008-02-26

Domkyrkan

Idag röstade flera av fullmäktiges ledamöter bort traditionen att träffas i Domkyrkan även inför kommande mandatperioder. Förbryllande många är rädda att träffas i kyrkan, flera känner sig inte välkomna. Det förvånar eftersom att vår Domkyrka och stiftets högste, Biskop Martin Lind, aldrig avvisat någon utan tvärtom välkomnat alla människor till kyrkan och det oavsett religion eller sexuell läggning. Det skulle vara intressant att fortsätta den diskussionen och hur man kan överbrygga olika rädslor och tankar som har med religion att göra.

2 kommentarer:

Richard "Nicke" Bremer sa...

Traditionen voterades igenom 2002 och röstades bort utan votering 2008. Jag tror det går att finna nya former för ceremonin, på annan plats. Domkyrkan är en fantastisk byggnad, inte tu tal om det, men inte för denna typ av ceremonier. I det stora hela blev fullmäktiges diskussion om frågan mycket intressant, jag tror vi alla har något att lära av den.
Motionären
Richard "Nicke" Bremer

Richard "Nicke" Bremer sa...

Ceremonin infördes genom en votering i fullmäktige och avskaffades utan votering. Domkyrkan är en fantastisk plats och byggnad, men inte för denna typ av ceremonier. Diskussionen i fullmäktige var intressant på många sätt, vi lärde oss alla något. Jag är övertygad om att det går att skapa en fin och framåtsyftande öppningsceremoni på annan plats än i ett kyrkligt rum. Vi måste visa respekt för det heliga rummet och inte bara se det som en passande plats.
Motionären
Richard "Nicke" Bremer (s)

Bloggarkiv