2008-04-17

Statsbesöket i Linköping

http://www.linkoping.se/InformationTill/_news/kungligtbesok.htmSå har de rest hem till sina huvudstäder. Statsbesöket avlöpte enligt alla planer och våra besökare fick både intressanta upplevelser och god mat. Kronprinsessa Victoria var mycket intresserad av allt hon såg och hörde, hon blir en verkligt god representant för Sverige så småningom och man märker att hon redan nu verkligen tjänstgör i allt hon företar sig.
Storhertiginnan av Luxemburgs intensiva egagemang för utsatta barn märkets tydligt vid besöket på Barnahus på förmiddagen. På Saab visades Gripen och Skeldar, två helt olika farkoster som båda står för den enorma tekniska kompetens vi har i Linköping.
Anders Wall, numera konsul i Luxemburg, var mycket intresserad liksom vårt kungapar och Storhertigen av Luxemburg. Allt under överinseende av vår kära landhövding som höll i arrangemanget och var dagens värd, både bildligt och bokstavligt.
Borgmästarkedjan blev mycket uppmärksammad, lejonet som smyckar kedjan kan ses nedan på min hemsida (till höger), det är en avbild av ett sigill från år 1344.
Det fanns en borgmästarkedja till i Linköping idag , nämligen den buren av Norrköpings ordförande i fullmäktige, den nytillträdda Li Teske.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv