2009-03-06

Diskussion i Corren

Det har en längre tid pågått en diskussion i Corren om Medborgarkontorets utformning. På måndag morgon som först kommer arkitekterna, vilka kommunen tagit till hjälp, att tillsammans med våra tjänstemän beskriva sina förslag på utformning till Planeringsutskottet (ett arbetsutskott under kommunstyrelsen).

Målet är att ge medborgarna en tillgång till information som vi kan tillhandahålla på ett lättillgängligt och personrelaterat sätt. Diskussionen i tidningen har dock främst gällt hur biblioteket kan komma att se ut efter inflyttningen, Medborgarkontorets uppgift har helt kommit i skymundan.
Överordnat allt annat är nyttan för medborgarna, utformningen är viktig men det kan inte vara en världskatatstrof om ngn. förändring görs i interiör eller ens i exteriör. Det viktiga är att tillgängligheten blir smidig för dem som besöker kontoret samt att samspelet med bibliotekets nuvarande verksamhet blir bra. Dessutom vill vi kunna utveckla verksamheten på Medborgarkontoret. På sikt kommer det krav att vi alltmer ska arbeta samman med andra myndigheter för att undvika stuprörsarbetet som idag präglar svensk förvaltning och myndighetsutövning. Linköpings kommun kommmer att ingå i ett projekt anordnat av SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) projektet går ut på att tillhandhålla information och ge vägledning in i andra myndigheter. Linköping ska ligga i framkant när det gäller nya informationsvägar och biblioteket är för ändamålet en utmärkt plats som både redan etablerade svenskar och nyinflyttade lätt kan besöka och ta till sitt hjärta.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv