2009-03-10

Ingen ny entré för Medborgarkontoret i Biblioteket

Kommunstyrelsens planeringsutskott är enigt i beslutet att gå vidare med nuvarande entré för att utveckla Medborgarkontoret. Även att utforma Medborgarkontoret så att det kommer i blickfång när man kommer in genom entrén och se över så att hela husets verksamhet fungerar bra.
Det har varit en del oro i pressen och i bland andra personer om att vi skulle förändra utformningen av bibliotektet. Det har aldrig varit ett krav eller ens tydligt uttalat från politikernas sida (inget av vår 7 partiers företrädare har ställt ett sådant krav).
Däremot är det viktigt när ett samhälle är statt i förändring (vilket det oftast är) att hålla sitt sinne öppet och se till medborgarnas bästa. Ska man göra det så är det inte någon nackdel att tänka brett och stort. Med kommande samarbete med andra aktörer inom den offentliga servicen så måste vi kunna tänka på andra lösningar än de alldeles uppenbara.
I det här fallet hamnade vi trots allt efter en tids diskussion på den lösning som vi tror är den klokaste för både biblioteket och medborgarkontoret.
Jag hoppas nu på en snabb ombyggnad så att vi kan inviga medborgarkontoret framåt sensommaren/förhösten. Ukrainas ambassad har anmält att de gärna vill diskutera en utställning i bibliotekets lokaler och om det blir av, så måste vi först vara klara med ombyggnaden.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv