2009-03-08

8 mars - Internationella kvinnodagen

Jämställdhetsfrågorna manifesteras idag, och man kan aldrig sluta att bevaka kvinnors lika rättigheter, det är ett som är säkert. Det gäller för dem likväl som det gäller för demokratifrågor. Besökte nyligen Canada och som så många andra kunde jag se vad det verkligen betyder när ett samhälle är moget och integrerat. Det gäller för såväl kvinnligt som manligt inflytande eller hudfärg, etnicitet och många andra mänskliga plattformar. Förmodligen finns det fortfarande en del att göra även där, men det är ett mognare samhälle vad gäller integrationen och mångfalden.
I Sverige ska vi arbeta på att komma dit och en av vägarna är att gå via kvinnofrågorna men bara genom ett tydligt deltagande av kvinnor inom så många forum som möjligt kommer vi dit. Det gäller styrelser, nomineringskommitter (som jag skrev om igår) företagande , föreningar och allt vad som kan tänkas beröra oss i vardagen.
Dataföreningen Östra kretsen funderar just nu intensivt på hur de ska kunna få fler kvinnor intresserade. En stor eloge till Christer Svensson som tar frågan på allvar. http://d4d.dfs.se/kretsar/ostra

Inga kommentarer:

Bloggarkiv